یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
1402/07/09 - 14:25

«امروز» از هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست گزارش می دهد

درهای باز دیپلماسی انرژی

امروز- لیلا زمانی- هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران امروز پایان می یابد.

این رویداد با حضور ۵۶۰ شرکت داخلی و ۲۱۰ شرکت خارجی در مساحت ۳۲۰۰ مترمربع برگزار شده است.

تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای مختلفی طی روزهای برگزاری این رویداد میان فعالان صنعت پتروشیمی ایران امضا می‌شود که البته با توجه به حضور بازدیدکنندگان و شرکت‌های خارجی، به‌طور قطع مذاکرات و امضای اسنادی نیز برای همکاری‌های خارجی در این نمایشگاه انجام خواهد شد. افزون‌ بر این، برگزاری ۲۰ نشست‌ تخصصی و کارگاه آموزشی و تخصصی از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه است.

براساس این گزارش، بیش از ۳۰۰ مهمان خارجی از جمله مقام‌ها، تجار و سرمایه‌گذاران برای حضور در این رویداد بین‌المللی با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران شرکت داشته اند.

ایران‌پلاست فرصتی برای متنوع‌سازی بازارهای صادراتی صنعت پتروشیمی ایران

رئیس کل امور بین‌الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست فرصت مناسبی است تا شرکت‌های پتروشیمی با معرفی دستاوردها و محصولات خود، بازارهای صادراتی‌شان را گسترش دهند.

 حسین علیمراد با اشاره به اینکه نمایشگاه امسال ایران‌پلاست با دوره‌های قبل تفاوت بسیاری دارد، اظهار کرد: در چند سال گذشته به‌دلیل پاندمی کرونا شرکت‌های خارجی حضور کمتری داشتند، اما امسال شاهد حضور شرکت‌کنندگان بیشتری هستیم.

وی افزود: افزایش تعداد شرکت‌کنندگان ایرانی و خارجی در هفدهمین نمایشگاه ایران‌پلاست سبب خواهد شد سطح همکاری‌های مشترک صنایع پتروشیمی افزایش یابد و تعامل و همکاری‌های جدید میان شرکت‌های توانمند ایرانی و شرکت‌های خارجی حاضر در ایران پلاست شکل بگیرد.

رئیس کل امور بین‌الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی ایران، به‌ویژه صنایع پایین‌دستی در این رویداد نمایشگاهی می‌توانند در زمینه تبادل دانش فنی و فناوری‌های نوین همکاری کنند، گفت: رشد صادرات غیرنفتی و شناسایی بازارهای جدید برای محصولات پتروشیمی می‌تواند به گسترش بازارهای هدف منجر شود و ارزآوری مطلوبی را به همراه آورد.

نگاه ویژه دولت برتقویت صنایع تکمیلی با هدف رونق تولید

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: رونق تولید و افزایش اشتغال‌زایی از مهم‌ترین دستاوردهای راهبردی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است.

 مرتضی شاهمیرزایی ، ضمن تأکید بر ایجاد ارزش افزوده و رونق کسب‌وکار از طریق توسعه صنایع تکمیلی یادآور شد: رونق تولید و افزایش اشتغال‌زایی از مهم‌ترین دستاوردهای راهبردی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است که به‌منظور تحقق آن، دولت نگاه ویژه‌ای به تقویت، رفع موانع و مقررات‌زدایی این بخش از صنعت پتروشیمی در کشور دارد.

وی ادامه داد: تکمیل زنجیره ارزش با جلوگیری از خام‌فروشی محصولات پتروشیمی از طریق توسعه صنعت پایین‌دستی، از اهم برنامه‌های دولت سیزدهم است.

معاون وزیر نفت، مهم‌ترین بخش از راهبردهای دولت در صنعت پتروشیمی را تکمیل و توسعه زنجیره ارزش و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، ساخت داخل و بومی‌سازی کاتالیست‌ها عنوان کرد و افزود: سیاست اجرایی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حوزه تولید، حداکثر استفاده از ظرفیت نصب‌شده با بهره‌گیری از دانش و ساخت داخل است.

شاهمیرزایی یکی از خاستگاه‌های توسعه زنجیره ارزش در حوزه صنایع پایین‌دستی را نمایشگاه ایران‌پلاست خواند و اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست در طول ۱۶ دوره قبل، بستر توسعه صنعت پایین‌دست پتروشیمی بوده است؛ رویدادی که بدون تردید جایگاه ممتازی در صنعت پتروشیمی منطقه داشته و نگاه بازار منطقه و جهان به صنعت پتروشیمی ایران را متحول کرده است.

فرصت سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ۱۵۰ میلیارد دلار فرصت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران در افق پایان برنامه هشتم توسعه خبر داد و گفت: این فرصت‌ها بخش‌های مختلف صنعت از بالادست تا میان‌دست و پایین‌دست را شامل می‌شود.

مرتضی شاهمیرزایی با بیان اینکه افزایش ۲۰ برابری مهمانان خارجی هفدهمین نمایشگاه ایران‌پلاست به این معناست که تهدیدها و تحریم‌های اقتصادی در این صنعت جایی ندارد و از این مرزها عبور کرده‌ایم، اظهار کرد: صنعت ارزش‌آفرین، اشتغال‌زا و ارزآور پتروشیمی حرکت جهنده و تحولی را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ایران در ۴۴ سال گذشته، صنعتی وابسته در تأمین کالا و تجهیزات، موادشیمیایی و کاتالیست و حتی بهره‌برداری از واحدها بود، گفت: تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال 1356 حدود ۱.۵ میلیون تن بود که امروز با وجودی که کشور حدود ۱۵ سال درگیر جنگ و بازسازی واحدهای پتروشیمی بود، ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی به بالای ۹۲ میلیون تن در سال رسیده و روزانه معادل یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه خوراک مجتمع‌های پتروشیمی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۶۷ مجتمع تولیدی و سه مجتمع سرویس‌های جانبی در کشور فعال است، گفت: چشم‌انداز ما برای آینده صنعت پتروشیمی بسیار خیره‌کننده و جذاب است و برنامه‌های توسعه‌ای هفتم توسعه پارسال آماده شد و برنامه هشتم توسعه نیز هم‌اکنون نهایی شده و آماده است.

شاهمیرزایی با بیان اینکه افزایش ۲۰ برابری مهمانان خارجی در هفدهمین نمایشگاه ایران‌پلاست نسبت به سال گذشته به این معناست که تهدیدها و تحریم‌های اقتصادی در این صنعت جایی ندارد و از این مرزها عبور کرده‌ایم، اظهار کرد: بسیاری از مهمانان خارجی این نمایشگاه به‌منظور برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران در این نمایشگاه حضور یافته‌اند.

وی با بیان اینکه تا پایان دولت سیزدهم در تولید کاتالیست‌های صنعت خودکفا می‌شویم، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده همه کالاها و تجهیزات این صنعت نیز بومی‌سازی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضای تفاهم‌نامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه، شرکت‌های پتروشیمی فروش اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا را برای واحدهای پایین‌دست آغاز کردند، به‌طوری که در پنج ماه اخیر ۲۸ هزار میلیارد تومان فروش اعتباری انجام شده است که اگر این واحدها می‌خواستند تسهیلات در این زمینه دریافت کنند بسیار زمان‌بر بود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه صنعت ارزش‌آفرین، اشتغال‌زا، ارزآور پتروشیمی حرکت جهنده و تحولی را آغاز کرده است، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی، صنعتی سبز است و ۳۵ درصد فضای صنعتی پتروشیمی را فضای سبز تشکیل می‌دهد. انتظار داریم دیگر دستگاه‌ها از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صمت و... در این راه ما را یاری کنند تا طرح‌های پتروشیمی با سرعت بالاتری نهایی شوند.

تمجید سفیر جدید عربستان از پیشرفت صنعت پتروشیمی ایران

سفیر جدید عربستان در تهران از پیشرفت صنعت پتروشیمی ایران تمجید کرد.عبدالله بن سعود العنزی در حاشیه نمایشگاه ایران پلاست، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در این نمایشگاه اظهار داشت: به دلیل فرصت کم، فرصت حضور شرکت‌های عربستانی فراهم نشد. خیلی خوشحال هستیم که شرکت‌های پیشرو و پیشران ایرانی را می‌ببینم. البته این که چنین پیشرفتی را در ایران ببینیم جای تعجب نداشت.

وی ضمن تشکر از وزارت امور خارجه برای همکاری میان دو کشور، گفت: تلاش می‌کنیم تعامل دو کشور به‌خصوص در حوزه‌های اقتصادی بیشتر شود. شرکت‌های موفقی را در نمایشگاه شاهد بودیم که می‌توانیم همکاری و تعامل داشته باشیم.

عبدالله بن سعود العنزی افزود: با انضمام ایران و عربستان به توافق گروه بریکس، امکان تعامل و همکاری بیشتر وجود دارد. عربستان و ایران این قدرت را دارند تا تعامل بیشتر داشته باشند و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و اقتصادی قوی را ایجاد و ارزش اقتصادی را بالا ببرند و فرصت اشتغال را برای نسل جوان هر دو کشور ایجاد کنند.

حسین علیمراد، رئیس‌کل امور بین‌الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این نشست به پیوستن ایران و عربستان به سازمان بریکس اشاره کرد و گفت: بریکس قبلاً به منابع زیرزمینی دسترسی نداشت و با پیوستن این دو کشور، پتانسیل با ارزشی به آنها منتقل شد و قدرت بیشتری را کسب کردند.

جزئیات دستاوردهای ۱۸ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه ایران‌پلاست

۱۸ شرکت دانش‌بنیان با حضور در پاویون نمایشگاه ایران‌پلاست دستاوردهای فناورانه خود را عرضه کردند.

پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست از صبح امروز، یکشنبه ۲۶ شهریور ماه جاری با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.

این پاویون ، پذیرای ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان است که در حوزه ماشین‌آلات و تجهیزات، محصولات پیش‌ساخته و ساخته‌شده، مواد اولیه یا فرآورده‌های پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی، فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال، مراکز علمی، پژوهشی، تحقیقاتی، دانشگاهی، تست و آزمایشگاهی HSE به عرضه محصولات و نمایش توانمندی‌های خود پرداخته‌اند.

محصولات عرضه شده در این پاویون به این شرح است:

ساخت مدارات الکترونیکی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه مشاوره، طراحی و ساخت ماشین‌آلات، طراحی و ساخت مدارهای الکترونیکی و نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات و سیستم‌های توزین و سایر فعالیت‌های طراحی و مهندسی و ساخت و مونتاژ فعالیت می‌کند.

این شرکت دستگاه توزین و تغذیه‌کننده (فیدر) کاهش وزنی خود را در این پاویون معرفی کرد. این دستگاه قابلیت توزین تغذیه همزمان را در فرایند تولید دارد. دقت توزین این دستگاه مستقیما در کیفیت نهایی محصول اثرگذار است و در صنایع پتروشیمی، معدنی، فولاد، سیمان و داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستگاه تزریق پلاستیک

این شرکت دانش‌بنیان به عنوان یکی از طراحان و تولیدکنندگان ماشین‌های تزریق پلاستیک کوچک در حوزه‌های فروش دستگاه تزریق کوچک (جهت نمونه‌سازی، تست آزمایشگاهی، تولید قطعه)، طراحی و ساخت انواع قالب‌های تزریق و تولید سفارشی انواع قطعه‌های پلاستیکی فعالیت می‌کند.

دستگاه تزریق پلاستیک قطعات کمتر از ٣٠ گرم این شرکت، نوعی دستگاه تزریق پلاستیک است که برای ساخت قطعه‌های کوچک پلاستیکی، تولید پلاک رنگی برای تست رنگ پلیمرها و آماده‌سازی نمونه دمبل برای تست خواص مکانیکی مواد پلیمری از آن استفاده می‌شود.

اسپری عایق صوت و حرارت

یکی دیگر از شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در این پاویون تولیدکننده مواد اولیه انواع سیستم‌های پلی‌یورتانی است که از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد.

محصول این شرکت  فوم اسپری عایق صوت و حرارت ضد اشتعال است. این فوم، جهت عایق‌سازی ساختمان‌های اداری و مسکونی به کار می‌رود و دارای دوام بالا در هر شرایط دمایی، چسبندگی بسیار خوب به انواع سطوح، مقاومت در برابر رطوبت و ترک‌خوردگی است.

عرضه قطعه مهم خودرو

یکی دیگر از شرکت‌ها در زمینه تولید مجموعه‌های خودرویی فعال است که کلیه مراحل شامل طراحی، ساخت قالب و تولید قطعات پلیمری، فلزی، پرسی و چند جزئی داخل خود مجموعه انجام شده است.

اسلیپ رینگ دینام از محصولات این شرکت است. این قطعه یکی از مهم‌ترین قطعه‌های دینام خودرو است که روی شفت روتور مونتاژ می‌شود. اسلیپ رینگ‌ها بخشی از یک موتور هستند که انرژی را بین قسمت‌های ثابت و دوار موتور منتقل می‌کنند و برای کمک به تامین جریان مغناطیسی که به چرخش روتور در استاتور کمک می‌کنند، استفاده می‌شود.

سنسور پلاتین

یکی از  شرکت‌های دانش‌بنیان با سابقه‌ای بیش از پنج دهه فعالیت و با تکیه بر تجارب و توانمندی‌های حاصل از تولید محصولات قبلی و کارشناسان مجرب و تجهیزات به‌روز خود و توانایی تولید، طراحی، ساخت و مهندسی معکوس در خصوص رفع نیازمندی‌های صنایع بزرگ کشور از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در حوزه ابزار دقیق، کنترلی و الکترونیکی در حوزه دما فعالیت می‌کند.

سنسور مقاومت اهمی با پایه پلاتین این شرکت در پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان نمایشگاه ایران پلاست معرفی شد.

صنعت ربات

یکی دیگر از  شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه طراحی و ساخت انواع دستگاه‌های بینایی ماشین، پردازش تصویر و سورتینگ اجرای پروژه‌های خط تولید، ابعادبرداری و رباتیک در صنایع مختلف فعالیت می‌کند.

دستگاه کنترل کیفی اورینگ محصول این شرکت است. این دستگاه با بکارگیری الگوریتم‌های پردازش تصویر و هوش مصنوعی دستگاه قادر به تشخیص عیوب مختلف اعم از عیوب ابعادی و ظاهری در کلیه سطوح اورینگ، واشر و کاسه نمد خواهد بود.

محصولی برای صنعت

یک شرکت دانش‌بنیان با نزدیک به ٣٠ سال تجربه در زمینه تولید مواد شیمیایی شامل ضد یخ خودرویی و صنعتی، پلاستی سایزرهای پی‌وی‌سی، تری متیلول پروپان تری اکریلات و محصولات پودری شامل پودر ضد شعله، ملامین فسفات، پودرهای بهبوددهنده خواص لاستیک و پودرهای آبگریز فعالیت می‌کند.

محصول معرفی‌شده این شرکت در پاویون  پلاستی‌سایزر پی وی سی -تری اکتیل تری ملیتات است.

پلاستی‌سایزرها یا نرم‌کننده‌ها مواد مایعی هستند که با پلیمرهای سخت، آمیخته شده و سبب نرمی و انعطاف‌پذیری آنها می‌شوند تا آنها را فرآیندپذیر کرده و تنوع کاربری ایجاد کنند.

روح امید در میان شرکت‌های داخلی دمیده شده است

زینب قیصری مشاور مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس ، در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با حضور در استودیو زنده «به قله نزدیکیم» با اشاره به بازدیدی که از نمایشگاه امسال داشته است، به حضور پرشور شرکت‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: در میان شرکت‌های داخلی روح امید به آینده و مسیر روشن به خوبی دیده می‌شود و می‌توان گفت وجه متمایز نمایشگاه امسال همین روحیه متفاوت شرکتهای داخلی است. این فضای جدید که درهای دیپلماسی انرژی باز است و افق پیش رو برای بازار محصولات روشن است را شرکت‌های داخلی به خوبی می‌بینند و امیدواری هم بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به جمله «به قله نزدیکیم» مقام معظم رهبری که به عنوان یک جمله نوید بخش، حس امید را به صنایع بخشیده است، گفت: وقتی مقام معظم‌رهبری این نوید را می‌دهند که به قله نزدیکیم، بیشتر متوجه این مسیر و رو به جلو بودن آن می‌شویم و مطمئن خواهیم بود که مسیر درستی را طی می‌کنیم.

قیصری با بیان اینکه آنچه امروز در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی وجود دارد دستاورد چند دهه تلاش است، گفت: در همه این سال‌ها وابسته به شرکت‌های خارجی بودیم و پس از تحریم‌ها تصور می‌کردند برای نیازهای داخلی و صادرات محصولات با مانع رو به رو می‌شویم اما صنعت پتروشیمی مسیر خوبی را طی کرده است و امید به آینده بیشتر شده است.

کد خبر : 5121
برچسب ها
اخبار مرتبط
نظرات بینندگان
بدون نظر
ثبت نظر
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
 
 
 
قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی به ایران صادر شده است
چه کسی گفته پنجشنبه وجمعه مقدس است؛ قرآن هم می‌گوید بعد نمازجمعه بروید دنبال کسب وکار
نمی‌توانیم پول صادرات لوازم خانگی به عراق را بگیریم
مُهر سکوت بر لب کارگران ناراضی از ترس بیکاری
شگرد افزایش کارایی و رقابت‌پذیری در اقتصاد
پاک کردن بحران استقراض‌های هنگفت!
 پای رانت به فضای مجازی کشیده شد
شناسایی فرصت‌های جدید در صنایع بالادست صنعت پتروشیمی
سرنوشت محموله‌های حاوی روغن در بندر عباس به کجا رسید؟
عدس 71 درصد و لوبیا سفید 130 درصد گران شد
مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی تمدید شد
تقلای مدیرعامل اتحادیه دام سبک برای گرانی گوشت قرمز!
چشم بسته دولت بر حاشیه نشین های پایتخت
کاهش ۷۰ درصدی صادرات خشکبار ایران
گشودن دریچه‌ صادراتی جدید به روی دنیا
هشدار درباره فروش طلا با عیار پایین
حساب بانکی چه کسانی مشمول مالیات می‌شود؟
جدیدترین راهکار خرید و فروش خودروهای کارکرده!
ریخت و پاش تبلیغاتی «آینده» با جیب خالی
تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص غیرتجاری مشخص شد
متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند
مردم می‌گویند دولت از بالا رفتن قیمت دلار خوشحال می‌شود 
دلار باز هم ارزان شد ولی تقاضایی نیست!
«مالیات بر عایدی سرمایه» علیه سوداگری
دودی که از سیانور خطرناک‌تر است
خداحافظی با اقتصاد زیرزمینی
دستمزد کارگران از تورم عقب مانده است
کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود
قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است
خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید
کارگر و کارآفرین دو همکار در خط مقدم نبرد اقتصادی
حمایت و توانمندسازی مردم برای زندگی سالم
افزایش شیب کاهش فشار مالیاتی بر تولید
جایگاه مبهم خصوصی سازی و بخش خصوصی در تولیدات صنعتی
حلقه مفقوده برندسازی در سبک زندگی ایرانی

 

 

صفحه نخست درباره ما تماس با ما RSS
INFO@TODAYONLINE.IR

همه حقوق این سایت متعلق به روزنامه «امروز» است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است