دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
1401/09/19 - 20:52

احتمال قطعی گاز صنایع قوت گرفته است

وزرات صمت فقط سامانه تعریف می‌کند

نائب رئیس کمیسیون صنایع خاطر نشان کرد: گاز تخصیصی به صنعت فولاد یک سوم شده و به نظر می‌رسد قطعی گاز صنایع از فولاد آغاز شده است و در ادامه به سایر صنایع نیز خواهد رسید؛ قطعی گاز مترادف است با سلب امکان تولید.
عباس جبالبارزی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به عمده مشکلات بنگاه‌های اقتصادی، گفت: نرخ ارز از شهریور تا به امروز حدود 20 درصد تغییر کرد؛ و زمانی‌که نوسان نرخ ارز به سمت تغییرات روزانه رفت امکان برنامه ریزی کوتاه مدت و میان مدت برای واحدهای تولیدی سلب می‌شود.
نائب رئیس کمیسیون صنایع با بیان اینکه در شرایط تغییرات لحظه‌ای نرخ ارز امکان قیمت گذاری روی کالاهای تولیدی از بین می‌رود، افزود: افزایش 20 درصدی نرخ ارز به این معناست که واحدهای تولیدی نیاز دارند 20 درصد نقدینگی خود را افزایش بدهند، بسیاری از بانک‌ها تسهیلات را به ویژه در شهرستان‌ها قفل کردند و حتی به مشتریان سابق خود به بهانه نبود منابع خدمات ارائه نمی‌دهند، در واقع بانک‌ها مشکلات عدیده‌ای در پرداخت تسهیلات دارند.این فعال اقتصادی با اشاره قطعی گاز واحدهای صنعتی فولادسازی، تصریح کرد: گاز تخصیص داده شده به صنعت فولاد یک سوم شده و به نظر می‌رسد قطعی گاز صنایع از فولاد آغاز شده است و در ادامه به سایر صنایع نیز خواهد رسید؛ قطعی گاز مترادف است با سلب امکان تولید.
نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ادامه داد: وقتی گاز صنعت فولاد تقلیل پیدا کند این سخن به این معناست که یک بخش باید تعطیل و بخش‌های دیگر می‌توانند به فعالیت خود ادامه بدهند؛ از این رو وقتی فشار گاز را پایین بیاورند بخش عظیمی از صنعت باید تعطیل و بخش دیگر کار کند و در این شرایط زنجیره تولید دچار مشکل می‌شود. اگر گاز یک واحد تولیدی کم شود برنامه‌های تولید برهم می‌ریزد، این شیوه تخصیص منابع انرژی منطقی نیست و درهیچ کجای دنیا چنین روندی مسبوق به سابقه نیست.
عباس جبالبارزی نائب رئیس کمیسیون صنایع با انتقاد از عملکرد وزارت نفت، خاطر نشان کرد: چند درصد خانه‌های ایرانی از بخاری گازی استفاده می‌کنند؟ به نظر می‌آید که بالای 70 درصد از خانواده‌ها با این شیوه منازل خود را گرم می‌کنند؛ این در حالیست که می‌توان با نصب پکیج مصرف را به یک پنجم رساند؛ اگر وزارت نفت در این زمینه سرمایه گذاری می‌کرد و به خانواده‌ها پکیج رایگان می‌داد و سیستم گرمایش را از بخاری به شوفاژ تغییر می‌دادند حجم قابل توجهی گاز را می‌توانست مدیریت کند.
نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی با بیان اینکه وزارت نفت گاز را به صنایع نسبت به گاز خانگی 10 برابر گران‌تر می‌فروشند، تصریح کرد: اگر سیستم گرمایش خانگی تغییر کند علاوه بر حل مشکل صنعت و هدررفت انرژی نیز کاهش پیدا می‌کند.
نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی در ادامه خاطر نشان کرد: وزیر صمت نیز باید در این زمینه پاسخگو باشد در حال حاضر این وزارتخانه فقط اقدام به تعریف سامانه برای صنعت می‌کند و همواره از فعالان حوزه صنعت می‌خواهد که آمار و ارقام ارائه بدهند این در حالیست که وی باید به وظایف مهم‌تری از جمله رفع مشکلات ناشی از تغییرات نرخ ارز، کمبود گاز، کاهش نقدینگی بنگاه‌ها و افت حجم تولید بپردازد.
به گفته جبالبارزی؛ در این شرایط اقتصادی بنگاه‌ها به صورت طبیعی دچار مشکل می‌شوند و تا جایی می‌توانند مقاومت کند، بعد از ناچارند نیروی کار و تعداد کارگران خود را تعدیل کنند.
عباس جبالبارزی فعال اقتصادی با بیان اینکه گزارشی از قطعی گاز شهرک‌های صنعتی دریافت نکردیم، افزود: قطعی گاز شرکت‌های فولادی به سایر صنایع نیز آسیب وارد می‌کند از جمله صنعت خودروسازی. نباید فراموش کرد که تولید زنجیره‌وار است و وزیر صمت باید گزارشی از تاثیر قطعی برق و گاز بر صنایع ارائه بدهد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی در پایان با اشاره به عدم تاب آوردن تولیدکنندگان خرد، گفت: واحدهای تولیدی بزرگ از آنجایی‌که بخشی از آنها دولتی یا نیمه دولتی هستند  سودهای کلان نصیب آنها  می‌‌شود از این‌رو آنها می‌توانند در این روزها به ادامه فعالیت خود ادامه بدهند؛ هر چند این مجموعه‌ها نیز به دلیل کم شدن توان صادراتی متضرر می‌شوند؛ بالا رفتن قیمت مواد اولیه و کاهش قدرت نقدینگی ظرفیت تولید را کاهش داده است و به نظر می‌رسد که واحدهای تولیدی خرد با تعداد کارگران حداقل 40 نفره نتوانند در این شرایط امیدوار به ادامه فعالیت اقتصادی باشند.

کد خبر : 4090
برچسب ها
اخبار مرتبط
نظرات بینندگان
بدون نظر
ثبت نظر
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
 
 
 
قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی به ایران صادر شده است
چه کسی گفته پنجشنبه وجمعه مقدس است؛ قرآن هم می‌گوید بعد نمازجمعه بروید دنبال کسب وکار
نمی‌توانیم پول صادرات لوازم خانگی به عراق را بگیریم
مُهر سکوت بر لب کارگران ناراضی از ترس بیکاری
شگرد افزایش کارایی و رقابت‌پذیری در اقتصاد
پاک کردن بحران استقراض‌های هنگفت!
 پای رانت به فضای مجازی کشیده شد
شناسایی فرصت‌های جدید در صنایع بالادست صنعت پتروشیمی
سرنوشت محموله‌های حاوی روغن در بندر عباس به کجا رسید؟
عدس 71 درصد و لوبیا سفید 130 درصد گران شد
مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی تمدید شد
تقلای مدیرعامل اتحادیه دام سبک برای گرانی گوشت قرمز!
چشم بسته دولت بر حاشیه نشین های پایتخت
کاهش ۷۰ درصدی صادرات خشکبار ایران
گشودن دریچه‌ صادراتی جدید به روی دنیا
هشدار درباره فروش طلا با عیار پایین
حساب بانکی چه کسانی مشمول مالیات می‌شود؟
جدیدترین راهکار خرید و فروش خودروهای کارکرده!
ریخت و پاش تبلیغاتی «آینده» با جیب خالی
تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص غیرتجاری مشخص شد
متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند
مردم می‌گویند دولت از بالا رفتن قیمت دلار خوشحال می‌شود 
دلار باز هم ارزان شد ولی تقاضایی نیست!
«مالیات بر عایدی سرمایه» علیه سوداگری
دودی که از سیانور خطرناک‌تر است
خداحافظی با اقتصاد زیرزمینی
دستمزد کارگران از تورم عقب مانده است
کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود
قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است
خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید
کارگر و کارآفرین دو همکار در خط مقدم نبرد اقتصادی
حمایت و توانمندسازی مردم برای زندگی سالم
افزایش شیب کاهش فشار مالیاتی بر تولید
جایگاه مبهم خصوصی سازی و بخش خصوصی در تولیدات صنعتی
حلقه مفقوده برندسازی در سبک زندگی ایرانی

 

 

صفحه نخست درباره ما تماس با ما RSS
INFO@TODAYONLINE.IR

همه حقوق این سایت متعلق به روزنامه «امروز» است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است