دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
1401/04/11 - 20:43

«امروز» از دستاوردهای نهضت احیای واحدهای اقتصادی گزارش می دهد

چرخ صنعت و تولید در حرکت مضاعف

 امروز- لیلا زمانی
سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۳۵ ناحیه صنعتی و چهار منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌ برداری، ۸۲ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، هفت شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، ۹۹ هزار و ۱۶۸ قرارداد منعقده و بهره ‌برداری از ۴۹ هزار و ۲۲۱ واحد صنعتی و سه‌هزار و ۲۰۷ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۸۱ هزار و ۲۸ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.اما خبرها خوش از بازگشت ۲۰۶۷ واحد صنعتی راکد در سال گذشته به گوش می رسد.هفته یش هم تفاهم نامه همکاری زیست بوم دانش بنیان و زیست بوم احیای واحدهای اقتصادی از طریق ایجاد پارک تخصصی احیا و تعامل با پارک های علم و فناوری کشور، با حضور سید امیرحسین مدنی نماینده معاون اول رئیس جمهور در نهضت احیای واحدهای اقتصادی و علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم به امضا رسید.سید امیرحسین مدنی در این جلسه با بیان اینکه تاکنون بیش از 600 واحد در کشور احیاء شده است، گفت: این تفاهم نامه با توجه به شعار سال می تواند نقش جدی در احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل داشته باشد.
دولت از نهضت احیای واحدهای اقتصادی حمایت می‌کند
ماه گذشته معاون اول رییس جمهور احیای طرح های نیمه تعطیل و اتمام طرح های نیمه تمام عمرانی کشور را دو برنامه مهم و اساسی دولت سیزدهم برای بازگرداندن سرمایه عظیم راکد به چرخه اقتصادی کشور دانست و تاکید کرد: با اجرای این دو برنامه، نقدینگی عظیم در کشور به سمت تولید و افزایش سرمایه گذاری باز خواهد گشت که دراینصورت به حفظ ارزش پول ملی کشور کمک خواهد شد.محمد مخبر با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته ۸۰ درصد سرمایه گذاری ها و برنامه ریزی ها بر روی مشاغل خانگی و خرد و کوچک انجام می شود، افزود: احیا و بازگرداندن ۵۴۶ طرح راکد و نیمه فعال به چرخه اقتصادی کشور با سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد تومانی و اشتغال زایی بیش از ۸ هزار نفری انجام شده است که بازگشت این ۶ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور تنها طی ۸ ماه از روی کار آمدن دولت انجام شد و اگر به دنبال احیای این واحدها بجز از مسیر طرح نهضت احیای واحدهای اقتصادی در دولت سیزدهم بودیم حداقل سه سال زمان نیاز بود تا همین واحدها به چرخه اقتصادی کشور بازگردند. 
معاون اول رییس جمهور از تمامی نهادهای انقلابی و غیردولتی همانند سازمان بسیج مستضعفین ، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خواست تا کمک به دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی را از اولویت های اصلی فعالیت های خود قرار دهند تا در مراحل بعدی این نهضت واحدهای بیشتری به چرخه اقتصادی کشور برگردند. وی ادامه داد: دولت مصمم است تا با تمام پشتیبانی های مالی و حقوقی از نهضت احیای واحدهای اقتصادی حمایت کند. مخبر در بخش دیگری از سخنان خود اشتغال زایی را یکی از اولویت های اصلی دولت و همچنین از وعده های مهم رییس جمهور و توقعات مردم از دولت برشمرد و گفت: دولت به دنبال ایجاد سالانه یک میلیون شغل در کشور است که حرکت در جهت احیای واحدهای راکد و نیمه راکد می تواند به دولت در رسیدن به این هدف کمک کند. معاون اول رییس جمهور همچنین ادامه داد: ناتوانی اقتصادی کشور در زمینه سرمایه گذاری یکی از مشکلات چند سال اخیر بوده تا جایی که نرخ استهلاک از میزان سرمایه گذاری پیشی گرفته است و در کنار این مسئله افزایش نرخ تورم و ارز و همچنین سوء مدیریت ها در هدایت نقدینگی به سمت تولید و سرمایه گذاری در طول سالیان گذشته از جمله مشکلاتی است که دولت با برنامه ریزی مناسب در صدد اتخاذ اقدامات و برنامه ریزی های لازم برای حل آن است. وی سرمایه گذاری در بنگاه های خرد، کوچک و متوسط، شرکت های دانش بنیان و همچنین اقتصاد دیجیتال و دریا را از جمله برنامه های جدی دولت در زمینه افزایش سرمایه گذاری ها در کشور دانست و گفت: دولت به دنبال آن است تا صنایع پایین دستی پتروشیمی را در حداقل ۳۰ شهر در کنار دریا راه اندازی کند.
احیای واحدهای تولیدی راکد کشور 
اواخر سال گذشته بود که معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: از مهم ترین برنامه های دولت سیزدهم، راه اندازی نهضت احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل در کشور است.
امیر حسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: برنامه دولت راه اندازی نهضت احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل بود. بخشی از این واحدها دچار چالش شده که با تامین. مالی بعضا قابل حل است. همچنین بسیاری از واحدها مشکلات حقوقی دارند و با یک تصمیم این مشکلات حل می‌شود این واحدها نجات می یابند. همین کارخانه ممکن است با تصمیم درست به سرعت احیا شود و با تصمیم متولیان امر مشکلات آن حل شود. وی افزود: ۵۰ درصد مشکلات کارخانه ها مربوط به مسائل حقوقی و تکنولوژی است، در صورتی که بسیاری از افراد فکر می‌کنند مشکل تامین مالی دارند. مدنی گفت: در بعضی از موارد راه حل آن ایجاد یک میز مشترک است تا به صورت موردی موارد را به فوریت حل کنیم. اولویت با واحدهای مرتبط به اقتصاد روستا است و تعطیلی این واحدها ضربه زیادی به اقتصاد روستا می‌زند.معاون ریاست جمهوری ادامه داد: طبق آمار در بخش های مختلف ۳۰ هزار واحد تعطیل داریم که بخشی از آن قابل احیا نیست اما حدود ۲۵ درصد آن قابل احیاست. بخشی دیگر نیز نیمه تعطیل هستند.وی تصریح کرد : دولت از طریق ستاد تسهیل رفع موانع تدابیری دیده است اما بسیاری از این واحدها با تسهیلات احیا نخواهد شد. زیرا گاهی با تسهیلات مشکلات ساختاری و مدیریت آن بنگاه اقتصادی حل نخواهد شد. راه بهتر برای این واحدها، سرمایه گذاری است.مدنی با اشاره به نقش موثر صندوق ها در احیای واحدهای تولیدی گفت: صندوق های خصوصی در دنیا جایگاه خوبی دارند، این صندوق ها متشکل از تیم متخصص هستند که از سرمایه های خصوصی استفاده می‌کنند و مدل سرمایه گذاری ارائه می دهد و با مشارکت بهش های دیگر بسیاری از مشکلات را می‌توان برطرف کرد.وی در پایان گفت: بنای دولت در خصوص واحدهای اقتصادی این است که با ایجاد یک نهضت در کل کشور این موارد را ساماندهی و برطرف کند.
بازگشت ۲۰۶۷ واحد صنعتی راکد در سال گذشته 
دیروز معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یک‌هزار و ۴۳۳ واحد کارگاهی کوچک با اولویت استقرار شرکت‌های دانش بنیان، واحدهای با فناوری برتر و صنوف تولیدی احداث شد.«علی رسولیان» در پیام تبریک خود به مناسبت فرارسیدن روز ملی «صنعت و معدن» افزود: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به «تولید؛ دانش‌ بنیان، اشتغال آفرین» مزین شده است، دهه تولید و تجارت ـ از یکم تیر روز اصناف تا دهم تیر روز صنعت و معدن ـ فرصت بسیار مغتنمی است تا ضمن گرامیداشت این ایام، از تلاش‌های مجاهدانه صنعتگران، معدنکاران و همه فعالان عرصه کار، تولید و تجارت صمیمانه قدردانی کنیم و یک بار دیگر نشان دهیم که این عزیزان چگونه با همت، پشتکار و صبوری، با وجود همه تحریم‌های ظالمانه ایستادند و ایران عزیزمان را به سمت قله‌های پیشرفت، افتخار و مقاومت هدایت کردند. وی افزود: بی شک به حرکت درآوردن چرخ صنعت و تولید کشور مستلزم همت مجاهدانه و مدیریت جهادی همه فعالان عرصه تولید و تجارت است و در این راه خطیر، کسب موفقیت‌های بزرگ جهادگران عرصه تولید و تجارت، نشانه‌ای آشکار از توسعه و پیشرفت چشمگیر فرزندان عزیز و تلاشگر میهن عزیز اسلامی‌مان است.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: به‌طور قطع  آن جایی که رهبر معظم انقلاب، کارآفرینی را «عبادت» و کارآفرینان را «عابدین» معرفی کرده‌اند، تکلیف ما حمایت از تولید و کارآفرینی همه فعالان اقتصادی است.وی خاطرنشان‌کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌عنوان یکی از سازمان‌های توسعه‏ای زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تجربه بیش از ۶ دهه فعالیت در دو حوزه «ایجاد و توسعه زیرساخت‏های صنعتی» و «حمایت از صنایع کوچک و متوسط» به خدمت رسانی به صنعتگران و تولید کنندگان مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور می‌پردازد.
تأمین ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب و ۸۱۲ مگاوات برق 
در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور
رسولیان ادامه‌داد: این شرکت مادر تخصصی از طریق ۳۱ شرکت استانی تابعه خود و با همکاری دستگاه‌های خدمت‌رسان، در سال گذشته ۷۵ هزار میلیارد ریال منابع مالی را برای تأمین و تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور اختصاص داد و نسبت به تأمین ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب، ۸۱۲ مگاوات برق، ۲۳۸ کیلووات برق از منابع تجدید پذیر و ۴۹۱ مگاوات برق از طریق مولدهای مقیاس کوچک، تأمین گاز، مخابرات و فیبر نوری به ترتیب برای ۲۹، ۱۰ و ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و ساخت و تکمیل ۹ مدول تصفیه‌خانه فاضلاب اقدام کرد.وی اضافه‌کرد: همچنین در سال ۱۴۰۰، اخذ تخصیص یک‌هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری به‌منظور تأمین بخشی از کسری آب مورد نیاز شهرک‌ها و نواحی صنعتی از وزارت نیرو پیگیری شد که به انتقال ۲۹۰ لیتر بر ثانیه پساب انجامید.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: افزایش ظرفیت بازچرخانی آب با پیگیری اجرای پروژه سامانه‌های استفاده مجدد از پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب شهرک‌ها و نواحی صنعتی به میزان ۳۵ هزار مترمکعب در روز، مشارکت در تأمین برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی از طریق احداث پست برق ۶۳ به ۲۰ کیلوولت و خطوط انتقال برق پایین دست مربوطه به تعداد ۶۰ پست و ایجاد و توسعه ۱۶۶ هکتار فضای سبز شهرک‌ها و نواحی صنعتی و کاشت ۱۸۴ هزار اصله درخت، بخش دیگری از اقدامات زیرساختی این سازمان در سال گذشته بوده است.وی یادآوری کرد: در سال ۱۴۰۰ همچنین تصویب ایجاد ۲۶ شهرک و ناحیه صنعتی جدید و توسعه ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی موجود تقاضا محور و تخصصی، افزایش هشت‌هزار و ۱۵۴ هکتار سطح اراضی صنعتی در اختیار برای استقرار واحدهای صنعتی جدید در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و احداث و تکمیل یک‌هزار و ۴۳۳ واحد کارگاهی کوچک به‌منظور ایجاد و بهره‌برداری واحدهای تولیدی با اولویت استقرار شرکت‌های دانش بنیان، واحدهای با فناوری برتر و صنوف تولیدی در راستای پاسخگویی به نیاز و استقبال سرمایه گذاران و کارآفرینان برای حضور در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به انجام رسیده است.رسولیان بیان‌داشت: همچنین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از ابتدای دولت سیزدهم و در تکمیل برنامه‌های احیاء و بازفعال سازی سال‌های گذشته، طرح «پایش واحدهای صنعتی غیرفعال» را با همکاری مشاوران توانمند کلینیک‌های کسب و کار در سراسر کشور اجرا کرد، که در نتیجه آن ۱۲ هزار و ۶۷ واحد راکد شامل ۶‌هزار و ۸۱۴ واحد در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی و پنج‌هزار و ۲۵۳ واحد در خارج از آن‌ها شناسایی شد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ راه اندازی مجدد ۲ هزار واحد صنعتی راکد در داخل و خارج شهرک‌ها و نواحی صنعتی در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران قرار گرفت که تا پایان سال گذشته، تعداد ۲‌هزار و ۶۷ واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگشت که اشتغالی افزون بر ۳۹ هزار نفر را درپی داشت. همچنین احیاء یک‌هزار و ۵۴۸ واحد با اشتغال‌زایی برای حدود ۲۸ هزار نفر، از جمله افتخارات دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار در شهریور سال گذشته تا کنون بوده است.معاون وزیر صمت تصریح‌کرد: این سازمان در سال ۱۴۰۱ نیز احیاء ۲ هزار واحد صنعتی غیرفعال دیگر در داخل و خارج شهرک‌ها و نواحی صنعتی را در دستور کار خود دارد. وی ادامه‌داد: از سوی دیگر، در ابتدای استقرار دولت سیزدهم، وزارت صنعت، معدن و تجارت مسوولیت اجرای پروژه فعال سازی ظرفیت‌های‌ تولید در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت را به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران واگذار کرد که در فاز نخست اجرای آن و در یک افق چهار ساله، برنامه افزایش ظرفیت‌ تولید ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی زیر ظرفیت در دستور کار قرار گرفته است.رسولیان اضافه‌کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۱، فعال سازی سه‌هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی با ظرفیت کمتر از ۵۰‌درصد هدف‌گذاری شده که برآورد می‌شود به ایجاد اشتغالی بیش از ۱۷ هزار نفر بیانجامد.
وی بیان‌داشت: یکی دیگر از هدف‌ گذاری‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در سال «تولید؛ دانش ‌بنیان و اشتغال ‌آفرین»، کمک به دانش‌ بنیان شدن شرکت‌های مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور است که در این راستا نیز تاکنون یک‌هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی که امکان تبدیل به دانش ‌بنیان شدن را دارند، شناسایی شده‌اند و قرار است با همکاری کارگزاران و مشاوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تبادل اطلاعات و ارائه آموزش‌های حرفه‌ای و تخصصی به شرکت‌ها، حمایت‌های لازم برای طی فرآیند تبدیل به دانش‌ بنیان شدن آن‌ها انجام شود.

کد خبر : 3372
برچسب ها
اخبار مرتبط
نظرات بینندگان
بدون نظر
ثبت نظر
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
 
 
 
قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی به ایران صادر شده است
چه کسی گفته پنجشنبه وجمعه مقدس است؛ قرآن هم می‌گوید بعد نمازجمعه بروید دنبال کسب وکار
نمی‌توانیم پول صادرات لوازم خانگی به عراق را بگیریم
مُهر سکوت بر لب کارگران ناراضی از ترس بیکاری
شگرد افزایش کارایی و رقابت‌پذیری در اقتصاد
پاک کردن بحران استقراض‌های هنگفت!
 پای رانت به فضای مجازی کشیده شد
شناسایی فرصت‌های جدید در صنایع بالادست صنعت پتروشیمی
سرنوشت محموله‌های حاوی روغن در بندر عباس به کجا رسید؟
عدس 71 درصد و لوبیا سفید 130 درصد گران شد
مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی تمدید شد
تقلای مدیرعامل اتحادیه دام سبک برای گرانی گوشت قرمز!
چشم بسته دولت بر حاشیه نشین های پایتخت
کاهش ۷۰ درصدی صادرات خشکبار ایران
گشودن دریچه‌ صادراتی جدید به روی دنیا
هشدار درباره فروش طلا با عیار پایین
حساب بانکی چه کسانی مشمول مالیات می‌شود؟
جدیدترین راهکار خرید و فروش خودروهای کارکرده!
ریخت و پاش تبلیغاتی «آینده» با جیب خالی
تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص غیرتجاری مشخص شد
متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند
مردم می‌گویند دولت از بالا رفتن قیمت دلار خوشحال می‌شود 
دلار باز هم ارزان شد ولی تقاضایی نیست!
«مالیات بر عایدی سرمایه» علیه سوداگری
دودی که از سیانور خطرناک‌تر است
خداحافظی با اقتصاد زیرزمینی
دستمزد کارگران از تورم عقب مانده است
کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود
قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است
خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید
کارگر و کارآفرین دو همکار در خط مقدم نبرد اقتصادی
حمایت و توانمندسازی مردم برای زندگی سالم
افزایش شیب کاهش فشار مالیاتی بر تولید
جایگاه مبهم خصوصی سازی و بخش خصوصی در تولیدات صنعتی
حلقه مفقوده برندسازی در سبک زندگی ایرانی

 

 

صفحه نخست درباره ما تماس با ما RSS
INFO@TODAYONLINE.IR

همه حقوق این سایت متعلق به روزنامه «امروز» است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است